showroom_budapest_flyer

A Showroom Budapest egy nagyszabású parti keretein belül mutatja be tizenegy magyar tervező alkotásait február 2-án Los Angelesben. Az esemény házigazdája a magyar származású Emmy-díjas producer és rendező, Csupó Gábor lesz.

Tizenkét élvonalbeli magyar tervező mutathatja be tehetségét a nemzetközi porondon a „GoldCave 99.9” projekt keretén belül. A rendezvénynek a világ legjobb rajzfilmesei között jegyzett Csupó Gábor santa monicai galériája ad otthont. A magyar származású rajzfilmfenomén házigazdát többek között a Simpson család és a Fecsegő tipegők alkotójaként ismerhetjük. A Showroom Budapest a galériát a projekt nevéhez hűen egy „arany barlanggá” alakítja át, ahol a ruhák és a design tárgyak műalkotásokhoz illően jelennek majd meg a térben Wanda Martin divatfotós “Aureus Gloria” editoriáljai ölelésében.

Anna Amélie

AnnaAmelié (Oláh Anna)

Aranybarlang magyarokkal a világhír felé

A Showroom Budapest megálmodóinak – Jankovics Mariann fotós-stylistnak és Oláh Anna iparművész-táskatervezőnek – elhatározásából született a „GoldCave 99.9” elnevezésű projekt, mellyel céljuk nemzetközi szinten prezentálni a magyar designerek alkotásait. Első állomásuk a projekt nevét is ihlető, a filmsztároktól és napfénytől csillogó angyalok városa: Los Angeles. A performance alkotói és a helyszínül szolgáló gGallery közös célja a hordható “műalkotások” megmutatása, hogy korunkban nagyobb teret kapjanak az innovatív, egyedi, magas művészeti tartalommal bíró ruhadarabok és használati tárgyak. A helyszín és a rendezvény kreatív részének megálmodásában és kivitelezésében Ujfalusi Károly a gGallery managere és Filkey Áron a magyar “papírmágus” iparművész működik közre. A jövőbeni tervek közt szerepel, hogy a “GoldCave 99,9 project” a világ más helyszínein is teret kapjon, így a hazai tehetségek a külföldi világvárosok figyelmét se kerüljék el.

Tomcsányi Dóri által tervezett ruha

Dori Tomcsanyi (Tomcsányi Dóri)

A kiállításon bemutatkozik – lásd a mellékelt képeken – DoraAbodi (Abodi Dora), ZAKO (Domokos Mihály, Hídvégi Éva, Varga Flóra), Sarolt jewelry (Végh Sarolta), AnnaAmelié (Oláh Anna), KataSzegedi (Szegedi Kata), DanielBenus (Benus Dániel), Nubu (Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél), Dori Tomcsanyi (Tomcsanyi Dóri), Vido Nori (chair designer), YESSUS (Jankovics Mariann&Végh Sarolta), Vayaro (Ujfalusi Karoly), Zsazsa Bodizs.

Abodi Dóra

DoraAbodi (Abodi Dóra)

Nubu (Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél)

Nubu (Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél)

DanielBenus (Benus Dániel)

DanielBenus (Benus Dániel)

YESSUS (Jankovics Mariann&Végh Sarolta)

YESSUS (Jankovics Mariann&Végh Sarolta)

KataSzegedi (Szegedi Kata)

KataSzegedi (Szegedi Kata)

ZAKO (Domokos Mihály, Hídvégi Éva, Varga Flóra)

ZAKO (Domokos Mihály, Hídvégi Éva, Varga Flóra)

Sarolt jewelry (Végh Sarolta)

Sarolt jewelry (Végh Sarolta)

Vayaro (Ujfalusi Károly)

Vayaro (Ujfalusi Károly)

Vido Nóri (szék designer)

Vido Nóri (szék dizájner)

 

Székely Ágnes

Facebook oldal: www.facebook.com/showroombudapest
Helyszín: gGalleryLA

Legutolsó szerkesztés: 2013-03-27