medence-csoport-ujrahasznositott-bevasarlotaska

A Medence Csoport Re+Concept projektjét a Magyar Formatervezési Tanács Termék kategóriában idén különdíjjal jutalmazta. A több éve folyamatosan fejlesztett kreatív újrahasznosító projekt eredménye mára egy komplett újrahasznosított táskakollekció.

A Magyar Gergely, Gross András, Terebessy Tóbiás, Buczkó Bence, Farkas Sándor, Garai Mixi alkotta magyar Medence Csoport már évek óta szervez a nagyközönség számára alkotói workshopokat. Ezeken a korábban hulladékként kezelt anyagból használati tárgyakat készítenek. Ez a szemlélet, és ezek a programok ihlették a Re+Concept-et, az újrahasznosított reklámmolinók felhasználásával készített táskakollekciót.

medence re+concept_data15

Divat és upcycling

Ez a projekt az upcycling szellemét valósítja meg, ahol az újrahasznosítással egyben új, magasabb minőség, hordható és szerethető termék jön létre. Az alkalmazhatóságot mi sem bizonyítja jobban, minthogy számos hazai cég is vett már részt workshopjaikon vagy rendelt tőlük (gyakran saját korábbi reklámmolinójuk felhasználásával) bútorokat, táskákat és egyéb kiegészítőket. Így készült már több mint 1200 gyümölcskosár, illetve 2012 nyarán a Magyar Vízilabda válogatott és Jenson Button is kapott Re+Concept táskákat, melyeket szponzori ajándékként készültek, a támogató saját reklámmolinójának felhasználásával.

medence_tarolo

A Medence Csoport tárolói

„Célunk elsősorban nem az, hogy esztétikai alapon „trendi” terméket kínáljunk, hanem hogy a nagy mennyiségben termelődő hulladék további sorsáról gondoskodjunk” – mondja a táskákat megálmodó Magyar Gergely, vizuális kommunikáció tervező művész. Az ötlet egyébként nemcsak Magyarországon, de külföldön is kapós: a budapesti Pipa utcai concept store táskáit Hongkongban árusítja zöld boltjában egy Budapestet is megjárt ottani vállalkozó.

Az alkotói műhelyek nyomán létrejött a Re+Concept termékskála, mely egy állandó(an változó) kollekció. Természetesen a magyar tervező csapat nem áll le sikerei nyomán, továbbra is rendszeresen tartanak workshopokat, melyeken bármiféle előképzettség nélkül mindenki megtervezheti, és szakértő segítséggel elkészítheti saját egyedi táskáját.

 

medence_taskak

Kapcsolódó oldal: www.medencecsoport.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/medencegroup
Megvásárolható: www.magyartermekonline.hu/helyszinek/medence-szalon

Legutolsó szerkesztés: 2014-07-01