Fotó: Szombat Éva / Pesti Est

Végh Sarolta a magyar Sarolt márka alapítója. Neve már sokaknak ismerős lehet, hiszen a 2013 évi GLAMOUR Women of the year divattervező kategóriájában az első ékszer- és kiegészítőtervező jelölt volt.

Saci a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett fémműves szakon, majd ezt követően a fashion jewellery – divatékszer „műfaj” mellett tette le névjegyét. Tervezői inspirációját, akár egy szép tárgy, épület részlet vagy egy technikai probléma adja, melyre választ keres a saját ízlése szerint. Képeket, hangulatokat merít a természetből, melyekhez kapaszkodót keres, hiszen szereti, ha minden ékszer darabja mögött van valami, ami összekapcsolja a teljes kollekciót. A Sarolt ékszerek egyediségét a fém részek letisztult, geometrikus formái együttesen hozzák egyensúlyba a finoman munkált bőr textúrájával.

vegh_sarolta_fekete_kollekcio

Az első fekete – Black collection

A magyar tervezőnő legelső kollekciója a Black collection volt, melyet nagyon sok helyen publikáltak, felhasználták fotózásokhoz vagy divatanyagokhoz. Ez a kollekció a mai napig magán hordozza az ékszerek stílusjegyeit, mint például a látványosan túlzó méret, amely túl mutat egy vékony láncra akasztott medálon.

vegh_sarolta_bor_feher

Ha fém és bőr egybekel

Saci évente két kollekciót tervez – ahogy teszi ezt a legtöbb divatmárka –, és természetesen hosszú távon gondolkozik. Törekszik egyediségének megtartására, megpróbál távolságot tartani más tervezők munkáitól. Nem akar az aktuális trendeknek megfelelni, célja, hogy ékszerei soha ne menjenek ki a divatból. Sarolt ékszerekkel már a világ számos országában találkozhatunk: a Showroom Budapest gondoskodott arról, hogy a Sarolt ékszerek bemutatásra kerüljenek Los Angelesben, ahol Hollywoodi világsztárok csodálhatták meg a kollekció egyes darabjait.

yessus_sb2013

Fotó: Jankovics Mariann

Yessus

A tervezőnő régi barátnőjével, Jankovics Mariannal (stylist és fotós) 2012-ben úgy döntött, hogy új kiegészítő márkát alapít, mely a Yessus nevet kapta. A kollekció Saci extravagáns ékszerkesztyűiből és Mariann egyedülálló kesztyűiből tevődik össze. A nem mindennapi darabokat szintén a Sarolt márkán keresztül lehet megrendelni.

Gáspár Ancsi

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar márkákról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához. Most egy Sarolt nyakláncot nyerhetsz 50 000.-Ft értékben a születésnapi kvízjátékunkon!

Kapcsolódó oldal: www.sarolt.eu
Facebook oldal: www.facebook.com/saroltjewelry, www.facebook.com/YESSUSglove

Legutolsó szerkesztés: 2014-11-25