olelnivalo-nami-jatekok-gyerekeknek

Egy kedves kis játékbolt, mely napjaink egyen-játék dömpingjével hivatott szembeszállni. Ez a NAMI, ahol kizárólag hazai tervezők egyedi darabjaival találkozhatunk, olyan játékokkal, melyeknek szíve-lelke van, hisz szeretettel készültek, melyek kiérdemelték az ölelést az esti mese hallgatásakor…

Mint minden olyan vállalkozás, amely szeretetből születik, a NAMI is egy jó kapcsolatnak: két lány barátságának eredménye, s mint minden kapcsolat, ez is teljesen egyedi. Ligeti Edina és Kercza Bea gyermekeiknek köszönhetően ismerték meg egymást, anyaként pedig hamar megtalálták a közös nevezőt: mosolyt csalni a gyermekek arcára. Saját tervezésű játékaik mellett boltjukban több magyar tervezőnek is teret adtak, így a NAMI a hazai tervezők itthon készült játékainak és leendő tulajdonosaiknak vidám egymásra találásának színterévé vált.

nami_jatekbolt_makik

“Mintha varázspálcám lenne”

A fotó szak elvégzése után Ligeti Edina nem ragadt le a képi világ csodáinál, hanem a térbe kilépve a rongyjátékok megteremtését tűzte ki céljául. Kezdetben csak néhány darab állt össze a kezei között megelevenedett anyagdarabokból és cérnaszálakból, de látva a hatalmas örömet a gyerekek arcán, hamar rájött, hogy ennyi nem lesz elég.

“Mikor első figuráimat készítettem, teljesen magával ragadott az a hatás, amit a gyerekek arcáról lehetett leolvasni, miután a hátam mögül előhúztam az éppen elkészült darabot. Mintha varázspálcám lenne!” Így kelt életre közel 4 éve a NAMI bolt, a kortárs magyar gyermekbirodalom, ahol a játékok mellett többek között párnák, táskák, gyermekkönyvek és illusztrátorok mesés képei is várják leendő gazdájukat.

nami_jatek_ludak_mangalica_hazai_valogatott

A Hazai Válogatott

A nem csak gyermekeknek szóló játékbolt felsorakoztatja a kortárs magyar játékok legjavát. Fontos volt számukra ugyanis, hogy másoknak is teret adjanak: olyanoknak, akik hasonló hozzáállással készítik tárgyaikat. Így üzletükben saját márkájukon kívül például Eszterda, Marbushka társasjátékok, KreARTON, Figurka, Nyúlgyár, Logi-Vár, Bolyongolyó, PUCC és Pappet márkájú termékek is megtalálhatóak, minden nálunk kapható darab Magyarországon, magyar tervező munkájaként készült.

nami_jatekbolt_eszterda_babak

A bolt legkülönlegesebb tárgycsaládja a Hazai Válogatott lett, mely egy különleges állatfigura-sorozat. Ezeknek a vidám figuráknak eredeti, magyar népi háziszőttes és hímzés a nyersanyaga, a “válogatottban” található többek között mangalica, túzok és racka is!

bolyongolyo_50_elemes_magyar_jatek

Egyedi, mesés és időtálló

A NAMI mesevilágában maga a válogatás is játék, hiszen az anyagvariációknak és a kézimunka jellegének köszönhetően nem lehet két egyforma darabot találni. Mindegyiknek saját karaktere – gazdája kezében pedig személyisége – van, ami csak hozzáad az értékéhez. A mai világban ez pedig talán még fontosabb, hiszen a tömeggyártott termékekkel ellentétben nem válnak hamar megunt divatcikkekké. Sokkal inkább időtálló kis barátnak készülnek, olyan apró különlegességnek, amiből nem kell havonta újat venni, mert valószínűleg saját tulajdonosa sem szeretné lecserélni őket.

eszterda_macskak_a_nami_jatekboltban

Az első NAMI üzlet után most egy újabb megnyitása követi, mégpedig a Haris közben.

Hegyi Heni

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar játékokról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.nami.co.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/nami.co.hu

Legutolsó szerkesztés: 2016-05-24