szucs_istvan_kuldj_egy_felhot

Csengetnek. Az ajtóban a postás, indokolatlannak tűnik, pont ma délután. Mosolyogva átadja a borítékot. Amikor kibontod, egy felhő formájú puha párnáról kacsint rád, hogy “Ne aggódj, ma légy vidám!”… És már Te is mosolyogsz.

Szűcs István 21 éves egyetemista hallgató. Magas, barna, mosolygós és a Corvinus Egyetemen szőlész-borász szakra jár. Mellesleg ő találta ki a Send a Cloud – Küldj egy felhőt kezdeményezést. “Sokan nem értik először, mi is ez – meséli -, itt ugyanis nem egy virtuális, fiktív dologról van szó, hanem nagyon is kézzelfogható, szerethető felhőkről.” A vállalkozást gyakorlatilag egyedül csinálja, energikus és pozitív személyiségéhez jól illik ez a szerep, hisz mindig kitalál valamit, folyamatosan ötletel, jár az agya. “Az ötletet sosem szabad túlgondolni. Ha megvan a szikra, azonnal neki kell állni, mert különben elveszik. Ha hiszel magadban, bármit meg tudsz valósítani.” – vallja István.

Meglepetések készülnek

Meglepetések készülnek

Magyar felhők a nemzetközi légtérben

Az alapötlet egy olvasmány nyomán született. “Olvastam egy könyvet, amiben egy hasonló dologról volt szó, csak ott nem felhőt küldtek, hanem egy gumilabdát. Szöget ütött a fejembe, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés, de ebben több is van, minthogy gumilabdákat küldözgessünk egymásnak. Miért ne lehetne valahogy konkrét üzeneteket, gondolatokat? Hogy még személyesebb legyen, még közelebb álljon ahhoz, aki ezt megkapja. Akkor ugrott be, hogy legyen felhő a forma. A felhő olyasmi, amit mindenki kedvel.”

magyar_felhok_nemzetkozi_legterben

Aztán jött a következő lépcső, Istvánnak ki kellett találni, hogy milyen fizikai megjelenést kapjon a felhő: labda legyen vagy lufi, esetleg plüss… “Eljutottam odáig, hogy legyen valami olyasmi, ami közel van az emberhez, amit szeret, amit tud használni, de díszként is ott lehet az életében. Így lett párna.” Csík Orsi tervezőismerőse segített Istvánnak a prototípusok gyártásában, ő segített varrónőt is találni, aki a felhőket varrja. Jelenleg egy A4-es lap mértének megfelelő nagyságú puha, felhő alakú párnát kap az, akinek kedveskedik valaki egy felhővel. Erre kerül fel kézzel ráírva az üzenet. Tehát, ha valaki megrendeli a neten a szöveget, ezt kézzel, egyedileg, textilfilccel ráírják a párna borítására, majd összevarrják a már kész párnát és feladják postán. Legutóbb Amerikába küldték így valakinek a gondolatait. A világ bármely részéről lehet rendelni ugyanis üzenetet és bárhova el lehet juttatni, ahova a posta szállít. És minden innen indul, Magyarországról.

A felhő beszél helyetted

A felhő beszél helyetted

Egy mosoly megváltoztat mindent

Ahogy István meséli, a célja a kezdeményezésnek annyi, hogy az emberek egy kicsit rugaszkodjanak el a valóságtól, lépjenek túl a kötelező ünnepeken, nézzenek fel. “Próbáljunk meg a szeretteinknek valódi meglepetéseket szerezni, ne csak a hagyományos módokban gondolkodjunk. A bonbonon és virágon túl is létezik ajándék a “Csak úgy!” pillanatokra.” Egy felhőt valóban nem a szokásos meglepetés. És nem is a “hagyományos” hatással jár: egy felhő-élmény után azon a napon bármi jöhet, az ember bizony mosolyogni fog, optimista lesz, pozitív hangulatban telik minden perc. Ezután nem lehet nem mosolyogni. Mindent megváltoztathat egy ilyen apró gesztus. Ahogy eddig még nem is volt negatív tapasztalat. Minden felhőnek tudtak örülni…

MTRO

Az első piknik a Margitszigeten

Az első piknik a Margitszigeten

Kapcsolódó oldal: www.sendacloud.com
Facebook oldal: www.facebook.com/sendacloud

Legutolsó szerkesztés: 2013-09-03