micisegek_napraforgo

A 2011-es, Év Anyavállalata verseny nyertese, Szarvas Mici túl van már a negyedik ikszen, de lélekben fiatal maradt. Három gyerek felnevelése mellett mielőtt megtalálta a saját útját. Lehetett volna vegyész, kereskedő, pénzügyi szakember. De ezek helyett lett Szarvas Mici, a miciségek megteremtője.

Kalóz

Kalóz

A “Miciségekről”

A “Miciségek” Szolnokon készülnek, egy családi ház alsó épületében kialakított műhelyben. Zöld falak, zöld kiegészítők, nagy szeretet és féltő gondoskodás. Szarvas Mici ebben a környezetben készíti a belőle kipattanó, rá jellemző dolgokat. Kedveséggel, törődéssel és figyelemmel, ahogy blogját is vezeti. Szarvas Mici néven ugyanis ír, ott pedig az általa készített dolgokat egyszerűen így foglalja össze: miciségek.

Manók

Manók

Szívből varr

Mici 16 éves korom óta varr. Nem tanulta, de sokat gyakorolta és ma már úgy tudja, ahogy kevesen. Régi és új technikákat vegyít, alkot. Előbb magának készített figurákat, aztán rokon gyerekeknek, majd a saját fiainak. Annyira megszerette ezt és annyira megszerették a teremtményeket, hogy egyértelmű volt, ezt folytatni kell. A nyurga, hosszúlábú, nagy szemű lények pedig beköltöztek a gyerekszobákba. Az első “Miciség”-eket pedig követték a többiek. Hamarosan elkészült az első baba, Mia Manó, aki csúnyácska bájával érdemelte ki a manóságot. És ezzel együtt megszületett a miciségek manóinak alapdarabja, ami idővel ugyan csiszolódott, de alapjában mégis ugyan az maradt.

Nózi

Nózi

Gyakorló anyukából rajongott babagyártó

A miciségek többsége zsűrizett iparművészeti termék plüssből, puplinból, vászonból. Pocakot a sok-sok műszálas vatelin elfogyasztása miatt növesztenek, és textilfestéktől pirul az arcuk. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően a Szarvas Mici által megálmodott és készített figurák moshatóak, puhák, ölelnivalók, gyerek kezekbe teremtettek.

MTRO

Angyalok

Angyalok

Tigris

Tigris

Kislány

Kislány

Madár

Madár

Tűzoltó

Tűzoltó

Kapcsolódó oldal: www.szarvasmici.com
Facebook oldal: www.facebook.com/Micisegek
Email: info@szarvasmici.com

Legutolsó szerkesztés: 2013-12-01